Archive for juli, 2009

Finale 15e COC Songfestival in Vlissingen, Zeeland

vrijdag, juli 3rd, 2009

Deel 1, 1 juli 2009
 
Beste lezers en lieve lezeressen,
 
Hoera, joehoe, daar zijn we weer! Na de winst van het verrukkelijke Tresj in Roermond
ruim een half jaar geleden brengt de COC-Songfestival karavaan ons dit jaar in Zeeland! En Albert Verlinde, eat your heart out: hij was drie keer betrokken bij het COC Songfestival, maar ondergetekende, niet-weg-te-slane Tessa International, zal voor de VIERDE keer bij de finale aanwezig zijn. In de aanloop naar het festival zal ik net als vorig jaar verslag doen van de laatste nieuwtjes, de voorbereidingen en uiteraard de heetste roddels. Tot 28 november, want dan vindt de finale plaats in het prachtige Arsenaaltheater in Vlissingen, lees je hier over de lekkerste deelnemers, wie ‘doet’ het met wie maar ik zal ook de inhoud en diepgang niet vergeten :).
 
Roermond/COC-Limburg bedankt!: Wat een fantastische avond hebben we met zijn allen beleefd in Roermond. Een grootse organisatie (René de Beer, Wilfred van Dellen en vele vele anderen) zorgden voor een grootse finale met een kleurrijk deelnemersveld (de stemmen van Roos en Thijs, het prachtige lied van Debby, de next-topmodels en getalenteerde Roy, Wouter en Chris, het COC-voorzittersduo Wouter en Vera, de geile song van Katrien, de sexy band van Bert, het persoonlijke lied van Romeo en uiteraard de winnaars Tresj), een topjury, allemaal leuk maar op Coot ben ik verliefd geworden en een afterparty waar nog lang over na werd gepraat. Allemaal fijn, maar das war einmal, op naar Vlissingen waar we met het 15e COC Songfestival dit gaan overtreffen. De afterparty zal het grootste gayfeest zijn in Zeeland ooit!!!! Maar we beginnen natuurlijk met de finale zélf.
 
Al elf deelnemers hebben zich aangemeld, waaronder twee nieuwe, hoera! Anbo roze en het hojoplatform en COC Rotterdam is terug van weggeweest. De organisatie van het festival bestaat oa uit Pascale Petitiaux (schrijfster van het winnende lied Tresj maar ook schrijfster van het nieuwe lied voor Zeeland), zij beheert de website. Daarnaast Ruby Engelberts, percussioniste van Tresj, deelnemersbegeleidster en Jurry Joosse. Jurry trad terug als voorzitter COC met de belofte zich nog wel met het COC Songfestival te bemoeien. Laat Tresj nou toch winnen en Jurry het nog nooit zo druk hebben gehad :). Maar ook René de Beer, daar is ie weer en Patricia de Kort en stagemanager Tim (ook Limburg) zetten zich in voor de finale. De mega afterparty is ook in het Arsenaaltheater en wordt georganiseerd door Tom de Koning met DJ No Sugar.
Zeeland en de rest van gay Nederland danken Willem Imanse voor zijn gulle gift om het feest mogelijk te maken en rest mij te zeggen dat ik er weer ontzettend veel zin in heb. Als je je nog niet hebt opgegeven, doe dat dan zodat ik jullie allemaal weer zal zien op 28 november in Vlissingen!
 
Als laatste dan nog wat pittige nieuwtjes:
René de Beer won een songfestival in Deventer. Zou dat komen omdat hij tot over zijn oren verliefd is?
-Met Kristof (winnaar COC Songfestival 2007) was ik in Stockholm dit voorjaar en met Coot van Doesburgh (jury COC Songfestival 2008) ga ik over twee weken naar Frankrijk. Coot heeft onlangs een boek uitgebracht, een heerlijk boek en echte aanrader (en dat schrijf ik niet omdat ik haar toevallig lief heb):
Grenada, liefde voor een eiland.
Yolanthe Kabau van Catsbergen is door Jan Smit aan de kant gezet en Wesley Sneijder twijfelde te lang, de aandacht van de pers werd echt te dol dus nu is ze weggevlucht naar Zeeland waar ze bijkomt bij Ruby en Francien van Tresj. Katrien komt af en toe langs om uit te leggen dat de damesliefde veel beter voor haar is.
-Welke liedjes zullen Bert en Romeo dit jaar in de finale weten te loodsen? Uit betrouwbare bron weet ik dat er weer pareltjes klaar liggen om vertolkt te worden.
 
Lieve mensen, de aftrap is er! Tot de volgende column
xxx
Tessa International