Archive for augustus, 2009

Zeeuwse nachtmerrie

zondag, augustus 2nd, 2009

Deel 2, 1 augustus 2009

Beste lezers en lieve lezeressen,
 
Terwijl de meesten van jullie nu van een welverdiende vakantie genieten en hopelijk zonder Mexicaanse griep huiswaarts keren, zal uw razende reportster de laatste nieuwtjes brengen van het COC-Songfestival front.
 
De gay-pride in Amsterdam is nu in volle gang en zoals het er zich naar laat uitzien, staan er meer homo’s aan de wal dit jaar dan op de boten. Tweede Kamerleden (zelfs het CDA zoekt nu de homo-stem), één gaysportman Johan Kenkhuis geflankeerd door tientallen hetero-sporters, BN’ ers etc bevolken de boten. Met het COC Songfestival doen we het zoals het hoort, de aanstormende talenten staan centraal op het podium en de bobo’s en de tutu’s zitten in de zaal en babbelen de boel aan elkaar.
 
COC Limburg zal als eerste hun voorronde organiseren en wel op 27 september. Tot nu toe, maar we hebben nog bijna 2 maanden te gaan, is bekend dat Bert van Gent (hofleverancier van het COC Songfestival én  verantwoordelijk voor het winnende nummer voor Limburg in 2007 en tevens ‘friend’ van Kristof en friends) en Romeo Samuel (net als Bert, kandidaat vorig jaar in Roermond en dit jaar in de voorronde met een ijzersterk nummer, wat menig man zal doen zweten in de niet-nader-te-noemen herengleuf). Persoonlijk zou ik graag beide heren terug zien op het festival, wellicht is een duet nog mogelijk….

Op zaterdag 24 oktober zal COC Nijmegen haar voorronde houden, opgeven als kandidaat kan NU! Zie de website www.cocsongfestivalnijmegen.nl, met dank aan Helm :).

De Zeeuwen zullen pas op 14 november hun kandidaat voorstellen aan eigen publiek in het COC-café Middelburg. En zoals vermeld in de eerste column, Pascale Petitiaux van Tresj is schrijfster van het nummer dus de Zeeuwse delegatie zet weer hoog in.

Van de andere voorrondes is vooralsnog niets bekend, maar het is nog vroeg en zodra er ook maar iets in de wandelgangen zachtjes wordt gezegd, ben ik de eerste die het jullie toeschreeuwt in een ronkende column.
 
Misschien vraagt u zich af waarom ik de titel gekozen heb van deze column? Jurry Joosse, één van de drijvende krachten van het COC Songfestival, heeft een nachtmerrie gehad. Bij zo’n grote organisatie is dat heel normaal, er komt van alles op je af en meestal tegelijk. Jurry droomde NIET over een instortend decor, jurylid Gordon die de hele show naar zich toetrok of een laatste plaats van zijn zo geliefde Zeeland. Nee, onze Jurry werd badend in het zweet wakker omdat ondergetekende voorkwam in zijn droom………. Heeft Jurry de verkeerde keuze gemaakt door moi te vragen
voor Zeeland? Is drie keer echt scheepsrecht? U mag reageren!
 
Over merries gesproken (bruggetje van nachtMERRIE): Er kwam mij ter ore dat sommige COC’s aarzelden over deelname omdat ze de afstand naar Zeeland te ver vinden. Ontoelaatbaar! Limburg (2008) was ook niet dichtbij voor bijvoorbeeld Friesland en Noord-Holland en laten we wel wezen, dit wil toch niemand missen: een weekendje Zeeland met zijn prachtige stranden, heerlijke Zeeuwse meisjes (denk: Tresj), het grootste holebi-feest ooit in Zeeland en uiteraard, dat waar we allemaal warm voor lopen: de finale van het grootste gay liedjesfestijn van Nederland. Om te bewijzen op wat voor manieren je naar Zeeland kunt reizen, beloof ik bij de volgende column een foto te laten zien hoe Tessa naar Zeeland gaat. Met dank aan een Arabische merrie.
 
Als laatste: Niet onbelangrijk!!!! 
Kandidaten (COC’s, besturen, belangenverenigingen met gaykarakter) kunnen zich tot 1 september aanstaande opgeven voor deelname. Jullie hebben nog een maand de tijd, maar doe het nu!
 
Tot de volgende column.
Veel liefs en geniet nog van het mooie weer en elkaar.

xxx
Tessa International