Archive for juni, 2010

Hello world!

vrijdag, juni 18th, 2010

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

COC Songfestival 2010: de aftrap

zaterdag, juni 12th, 2010

Deel 1, 12 juni 2010

Beste lezers en lieve lezeressen,

Lieve COC Songfestival-vrienden en vriendinnen, welkom op de vernieuwde site en welkom in mijn blog! Dit is de aftrap van een nieuw seizoen op weg naar de finale van het leukste muziekevenement van het jaar: Het COC Songfestival 2010 in Vlissingen op 27 november 2010.

En wat een aftrap: Heeft u het hilarisch-hysterische Pink Boulevard al gezien? Hoe kun je beter een kick-start geven aan ‘ons’ evenement dan met Patty B., Albert V., Maik de B., Peter R. en ondergetekende? Zeeuwse creabea’s Evelyn van der Stok, Pascale Petitiaux en Ruby Engelberts (allen bekend van Tresj en/of Stoute Rok, winnaars in 2008 en vierde plek in 2009) hebben alles uit de kast gehaald om een geweldige opening aan het festival te geven. Straks een verslag.

Na de fantastische winst van Roy en de Mellebels die met het door Roy zelfgeschreven lied ‘Van de mannen’  wederom voor Zeeland de hoofdprijs in de wacht sleepten, strijkt de karavaan wederom neer in Vlissingen. Daar waar we eind vorig jaar een heerlijke finale beleefden in het Arsenaaltheater, zal ook dit jaar Vlissingen weten dat we er zijn. Behalve Roy en zijn Mellebels herinneren we ons allemaal nog Feliz met haar geweldige stem (derde plek), Sixpack voor Friesland onder leiding van Chris Mustamu (in strak wit en strak ‘gestemd’, tweede plek) maar ook het befaamde ‘La-da-di-da’ van Bert met het leukste achtergrondkoor ooit op het festival. En niet te vergeten Romeo met zijn beer, ex-cocsongfestival winnaar Kristof, Joke de Truffer in SM-outfit, de energieke roze ouderen van Anbo Roze (hun lied komt meteen weer naar naar boven als ik dit schrijf) en al die andere kandidaten die er een onvergetelijke finale van maakten. Want ook de jury met o.a. ‘Out on my own’Michelle, de Zeeuwse meisjes en natuurlijk het grootste gay-feest ooit in Zeeland, dé afterparty, maken dat wij maar wat graag wederom afreizen naar de Zeeuwse kust om 2009 te overtreffen.

Een verslag van de opnames van ‘Pink Boulevard’: Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Pascale Petitiaux met de vraag of ik mee wilde werken aan een filmpje. ‘Tuurlijk’! Dus togen Pascal (zonder ‘e’ aan het eind én mijn grote liefde) en ik op eerste pinksterdag naar Middelburg. De zon scheen volop en dat bleek een voorbode voor een heerlijke dag. Jurry had de nacht doorgehaald in Antwerpen en draaide K3 liedjes achter de bar van COC Middelburg om wakker te blijven terwijl Evelyn al druk doende was om haar strijkplank in een groen decor zó te plaatsen dat straks iedereen zou geloven dat we met toptelevisie te maken hebben. In de kleedkamer werden we hartelijk begroet door Pascale, wat is het toch een schat (zou het aan de naam liggen?) en Marjolijn, ’s ochtends al met een dikke laag make-up, veel gloss en nog meer pruik. Ik vind Patty Brard al erg leuk, maar ontmoet Marjolijn en je wilt nooit meer anders! De grimeuse (eerste grote opdracht) schoot in een stress-stuip toen ze mijn lief zag met zijn volle krullenbol. Want die moest ‘weggeschminkt’ worden om een geloofwaardige Maik de Boer te creëren. Gelukt! Op straat werd Pascal aangesproken door voorbijgangers met: “Hai Maik, hoe is het?”       Regisseuse Evelyn (tevens Peter R. de Vries) had een fluitje om ons tot de orde te roepen, want tijdens de opnames moest het uiteraard stil zijn. Niet gebruikt! Iedereen was geconcentreerd zodat we in een paar uur een fantastisch resultaat boekten. Bekijk het filmpje en geniet! Met dank aan de Zeeuwse creabea’s, cameraman Ron en alle anderen die dit mogelijk maakten. Quote uit ‘Pink Boulevard’: Zeeland is zó 2010!!!

De komende maanden worden door het hele land voorrondes gehouden en zal ik uiteraard verslag uitbrengen van alle nieuwtjes omtrent ons festival. Nu al weten we dat op 30 oktober een grootse voorronde wordt gehouden door de voorronde-koningen van het COC Songfestival: COC SongfestivalKAN (KAN = Knooppunt Arnhem Nijmegen). De strak-in-het-pak zittende en hoog-droog-humor gehalte dragende Albert-Jan zal op onnavolgbare wijze COC SongfestivalKan presenteren. Vorig jaar viel Melanie (winnares COC Songfestival 2010, want één van de Mellebels van Roy) in omdat één van de deelnemers ziek werd. Dat deed ze zó goed dat ik hoop dat ze haar belofte nakomt en dit jaar wederom meedoet in de leukste voorronde van ons festival. Niet te onderschatten: De nummer 1, 2 en 4 van de Nijmeegse voorronde 2009 stonden in de finale in Vlissingen en de nummer 2 pakte de winst.

Verder weet ik uit de wandelgangen (ik loop wat af ;)) dat COC Limburg ook al een kandidaat op het oog heeft. Of er nog meer Limburg-voorronde kandidaten bijkomen, is nog niet bekend maar als Limburg voor deze jongen kiest, dan hebben we meteen een groot kanshebber in de finale. Vorig jaar zong hij tussen neus en lippen even een stukje van een zelfgeschreven lied, ik was meer dan erg onder de indruk. Wie het is, leest u in één van mijn volgende columns.

Last but not least:

In ‘Pink Boulevard’ werd ze al aangekondigd, niemand minder dan Marga Bult is de presentatrice van de finale in het Arsenaaltheater. HOERA! Eindelijk weer een BN’er als host van het festival! En wat een BN’er: Na meidengroep Babe een zeer geslaagde solocarriere met als hoogtepunt een vijfde plek voor Nederland op het Eurovisie Songfestival met ‘Rechtop in de wind’ en nu alweer jaren frontvrouw van de Dutch Diva’s samen met Sjoukje Smit en ook nog eens presentatrice bij RTV Oost. Behalve multi-talentvol komt Marga uit een familie met rijkbedeelde schoonheidsgenen want ze heeft een uiterst aantrekkelijke (gay) broer (met een heel leuk café in Amsterdam, café Rouge, waar vrij recent koningin Beatrix een bezoek aan bracht, echt waar!) maar ook: Na al die jaren kan Marga nog steeds haar ‘Rechtop in de wind’ outfit aan.

Verder zijn al twee juryleden bekend, ik zeg nog niet wie, we houden het spannend 🙂 Tipje van de sluier: Eén van de juryleden kan ontzettend lekker koken maar het is geen TV-kok. Na Mathijs Vrieze die vorig jaar vooral giechelend in de jury zat, beloof ik u iemand die van wanten weet.

Ik ben ontzettend blij dat ik weer deel mag uitmaken van het feest dat COC Songfestival heet en zal Marga’s co-host zijn in de finale en de deelnemers bijstaan in de pink room. De komende maanden hou ik u op de hoogte van al het hete nieuws omtrent ons festival. Lieve mensen, ik heb er zin in!

Tot de volgende column.

PS Of we een pimpelpaars kabinet krijgen of een kabinet met de PVV (pff, zou ik zeggen), één ding staat vast: Op 27 november zien we elkaar weer!

Geniet van de zomer en van elkaar.