Archive for september, 2011

COC Songfestival: 3e x Zeeland

dinsdag, september 27th, 2011

Beste lezers en lieve lezeressen,

27 september 2011

De economische crisis slaat om zich heen en heeft dit jaar zelfs ons kindje geraakt: het  grootste muziekfestival voor holebi’s in Nederland, ons eigen COC Songfestival.

Wat is er gebeurd?

Het HJP (HomoJongerenPlatform) won vorig jaar glansrijk de finale van het COC Songfestival in Vlissingen. De traditie leert dat het winnende COC of de winnende vereniging de organisatie van de volgende editie op zich neemt. Nood breekt wet ….en traditie, want het HJP is het niet gelukt om de organisatie rond te krijgen. Dolenthousiast begon de voorzitter met de leuke kant van de organisatie (bijv. een theater boeken) maar was iets te laat met het zoeken van sponsoren. Met het dichtdraaien van veel subsidiekranen in de cultuursector door dit gezellige kabinet heeft het COC Songfesitval hier ook onder te lijden. Maar niet getreurd, want zijn wij als holebi’s niet juist in staat om te dansen op een vulkaan? Dat zijn we, dus het festival gaat gewoon door. HOERA HOERA HOERA!!!

René de Beer (oud-deelnemer en al jaren betrokken bij de organisatie) en Jurry Joosse (COC Zeeland en 2 jaar op rij in 2009 en 2010 de drijvende kracht van de finale in Zeeland) verdienen een lintje. Ik zal de eerste spreekster (Karla Peijs, commisaresse van de Koningin) van de vorige finale eens bellen! René en Jurry hebben alles uit de kast getrokken om toch een finale te houden. En wat kwam er uit die kast? Nou, uit de nummers 2 t/m zoveel van de finale 2010 niet veel, want zij konden niet op korte termijn het finale-stokje overnemen. Maar Zeeland wilde wél! Dus gaan we voor de derde keer op rij naar Zeeland, niet naar Vlissingen maar de hoofdstad van deze prachtige provincie met de meeste zonuren: Middelburg. Op zaterdag 3 december zal in Middelburg de finale van het COC Songfestival 2011 plaatsvinden.

Wat kwam er nog meer uit de kast? Uw overrijpe presentatrice, inmiddels gehuwd en mét een dubbele achternaam (maar verder heel gewoon gebleven) is afgestoft en zal voor de 6de keer de finale aan elkaar babbelen. René Stephan, begenadigd tekstschrijver en componist van veel COC Songfestival hits en winnende nummers (bijv. die van 2009), kwam ook uit de kast. Ietwat tipsy, dat wel. Hij wilde ‘rellen’ want was onthutst door de gang van zaken dit jaar qua organisatie. Jurry heeft hem gerustgesteld, zoals Jurry dat alleen kan. Ach lieve mensen, uit de actie van René Stephan blijkt slechts zijn betrokkenheid bij ons festival. Want we willen allemaal dat ook dit jaar onze roze sterretjes stralen waar ze horen te stralen, op een mooi podium in een intiem theater.

De komende weken zal ik regelmatig een nieuwe aflevering van dit blog publiceren en zal traditiegetrouw eindigen met een paar wist-u-datjes. Komen ze:

Wist u dat?

Marc Verburg (winnaar 2007) een gooi doet naar succes in de voorronde van Nijmegen

Jessie Kleine (nummer 2 van 2010, samen met Ruth Dorka) van plan is weer mee te doen

Bert van Gent niet mag ontbreken in de finale, ben benieuwd waar hij op broedt

-de winnares van vorig jaar, Lorelei, de wisselbeker nooit in huis heeft gehad…..

-er één vakjurylid is dit jaar en wel Ron Link, musicalster/mooie man/Tarzan (niet het speeltje, wel de hoofdrol) en vrijgezel voor zover ik weet. Althans niet meer samen met Jamai (winnaar eerste Idols). Heel fijn hoor, 3 vakjuryleden maar hadden we vorig jaar Justine Pelmelay kunnen missen? Ja toch! Dus met een jurylid als Ron zitten we goed, houden we de vaart erin. Deelnemers, u weet wat u te doen staat, Ron paaien aan alle kanten 🙂

-er in het verleden een vakjurylid is gepaaid door een deelnemer die daardoor de winst naar zich toetrok, maar dat terzijde

-ondergetekende gevraagd is om de openingsact te zingen

-ondergetekende dat geweigerd heeft omdat we juist willen dat het publiek in het theater blijft en er niet uit rent

Tot zover

Liefs

Tessa International