Archive for november, 2011

Alle deelnemers bekend, deel 2 (column 3)

zondag, november 20th, 2011

zondag 20 november 2011, iets later op de dag (nog steeds mistig buiten)

Beste lezers en lieve lezeressen,

Zoals beloofd pen ik nog even door, want we zijn er nog niet, we hebben nog vier kandidaten te gaan. Niet de minste, dus lees en huiver…
Dit jaar zijn er acht kandidaten die strijden om de eer, iets minder dan voorgaande jaren maar het niveau van de liedjes is ongekend
en bijkomend voordeel: Het wordt geen drie of zelfs vier uur durende show, het publiek kan zonder beenkramp aan de afterparty beginnen. In het lieflijke theater te Middelburg kan uiteraard gedronken worden maar de echte afterparty zal plaatsvinden in het plaatselijke COC van Middelburg, waar Jurry de hits aan elkaar zal draaien. Met een beetje geluk zullen Jurry en ik ook nog onze befaamde K3-act met zijn 2’en opvoeren. Maar dat is van later zorg, eerst krijgt u van mij de vier volgende kandidaten in de finale. Komen ze.

Kandidaat nummer 5, voor Midden-Nederland is het duo Audrey & Alice met het lied ‘A bittersweet romance’. Met zo’n titel zit je al goed en niet onbelangrijk: de dames hebben zelf de muziek gemaakt en geschreven! Heb me suf gegoogled, maar ook via de site van COC MN vind ik (nog) niets over Audrey & Alice. Het kan zijn dat Audrey de dame is die twee jaar geleden voor Midden-Gelderland met haar band deelnam aan de finale dezelfde Audrey is, maar ik weet het niet. Het zou zelfs Audrey Landers kunnen zijn. Wie? De hijgerige blonde actrice uit Dallas die ooit een hit had in Nederland met ‘Manuel goodbye’, maar dat lijkt me uitermate sterk. Wie Audrey Landers zeker niet kent, is onze tweede jongeling van het festival, kandidaat nummer 6, Remi Schoenmakers. Meer over Audrey & Alice zodra ik meer weet, zo houden we het spannend.

Kandidaat nummer 6 voor Zeeland is dus Remi met het lied “Vreemde man”. Vorig jaar stond hij in het achtergrondkoor van duitse Mirko (COC Songfestival-veteraan en levende legende) maar nu pakt hij de voorgrond. Met zijn donkere krulletjes en sympathieke uitstraling zal Remi de zaal inpakken. Maar wat als Remi wint? Zal Zeeland voor de vierde keer op rij de finale organiseren? Nee, als ze dat zouden doen gaat niet alleen het COC failliet, maar zal zich financieel een ramp voltrekken die verbleekt bij die grote ramp in 1953. Ik overdrijf, maar hoe dan ook, de holebi-karavaan zal niet nogmaals in Zeeland neerstrijken, dat staat nu al vast. Neemt niet weg dat Remi de eer van Zeeland met verve zal verdedigen en bij winst alle egards krijgt die hem toekomen. In het koor van Remi zien we Aarnout en Peter (zie laatste kolom). Vorig jaar sprak ik Remi met zijn vriend in het nachtelijk uur op de winderige boulevard van Vlissingen en merkte dat hij de outfit van mijn huidige echtgenoot niet vervelend vond, wie weet treedt Remi nu op in leren chaps. We gaan het meemaken.

Kandidaat nummer 7 is het DWH uit Delft, vertegenwoordigd door Jeroen Manders en een schare dansers, waaronder de lustopwekkende Max (die we al eerder op het podium zagen wiegen, oa in slechts een handdoek). Jeroen Manders is een woordkunstenaar en wist de afgelopen jaren al meerdere keren met zijn songs de lachers op de hand te krijgen. Jeroen is proffesioneel zanger en acrobaat en was bijvoorbeeld dit jaar te bewonderen in een opera in het muziektheater van Amsterdam. Onder de artiestennamen ‘Ali gay en homofiele medemensen’ zingen Jeroen en kompanen het lied ‘Zo gay’. Uit betrouwbare bron weet ik dat er een paar weken geleden nog geen letter op papier stond van deze hit, maar Jeroen kennende tovert hij in een wip er een meesterwerkje uit. Ook nu is het maar weer goed dat ik niet in de jury zit, want dit wordt weer een feestje op het podium. Go Ali!

En alweer de laatste kanshebster op het erelaureaat. En dat is voor COC Haaglanden de verrukkelijke Jessie Kleine met het lied ‘Roze Rood’ waarbij Jessie zelf de tekst schreef. Jessie zou eerst een ander nummer doen (ook heel erg mooi, live gebracht tijdens onze bruiloft in de nazomer van dit jaar), maar besloot uiteindelijk met ‘Roze Rood’ een gooi te doen naar goud. Op piano wordt ze begeleid door de wulpse donkere schone Ruth Dorka, alweer een groot pluspunt. Dorka en Kleine werden vorig jaar verdienstelijk 2de in de finale, dat is heel dichtbij de winst. We zullen zien of Jessie, kleine vrouw met het grote hart, dit jaar nog een treetje opklimt. Jessie, je kunt het!

Ik heb de kandidaten in optreed-volgorde voorgesteld, tijdens de finale zal het publiek eerst alle kandidaten te zien en te horen krijgen. Zoals bekend is er één vakjruylid en dat is Ron Link, de mooie getalenteerde musicalster oa bekend van zijn hoofdrol Tarzan. Ron zal na ieder nummer in de finale zijn commentaar geven en zijn punten tellen dubbel. De regiojury’s van de 8 deelnemers completeren de uitslag. Vóór de uitslag zal er nog een songfestivalmedley gebracht worden door de leukste Zeeuwse beren ooit, Aarnout Molenaar en Peter Reinders. Peter Reinders is de helft van het duo 2Much, dat COC songfestivalhistorie bracht door hun vele hilarische deelnames. Beide heren hebben stemmen als klokken, zijn uitermate knuffelbaar (schroom niet als je een knuffel nodig hebt)

Laatste wist-u-datjes:

-Lorelei l’Amuse zal niet het winnende nummer van vorig jaar zingen, de band komt namelijk niet mee. Wat dan wel? Lorelei of Felicia (haar echte naam) zal een songfestivalmedley zingen van engelstalige up-tempo nummers

-Eén van de belangrijkste sponsors dit jaar (en de vorige edities in Zeeland) is mosselkoning Erik Bruijne. Ben je al eerder in Zeeland aanwezig dan 3 december of blijf je langer of kom je in de toekomst nogmaals in de mooiste provincie van ons land, ga dan naar Eriks toprestaurant Phillipine.

-De afterparty duurt langer dan eigenlijk mag van gemeente Middelburg. Jurry heeft de gemeente zover gekregen dat we door kunnen gaan tot we niet meer kunnen, alweer een veer in het goddelijke kontje van Jurry.

Rest mij niet anders dan alle kandidaten heel veel succes te wensen met de laatste voorbereidingen en dan zien we elkaar op zaterdag 3 december in Middelburg, goedgemutst, fris, fruitig en van nature blijmoedig zoals wij holebi’s zijn.
Tot dan
Liefs
Tessa International
ps Mocht er de komende 2 weken nog meer bekend worden over Audrey & Alice en/of Sean, dan volgt er nog een column. Zoniet, dan hoort u het van mij live on stage. Er komt sowieso nog een afsluitende finale-column na afloop van het festival. Dat u het maar weet.

Alle deelnemers bekend

zondag, november 20th, 2011

Alle deelnemers bekend, deel 2

zondag 20 november 2011

Beste lezers en lieve lezeressen,

Nog krap 2 weken te gaan en dan is het zover: de finale van het 17e COC Songfestival in Middelburg. Uw razende reportster is dit
jaar behoorlijk minder razend, excuses daarvoor. Door privé-omstandigheden (nee niet met mijn kersverse man, we zijn ultrahappy) heb ik gewoonweg geen tijd gehad om jullie op de hoogte te houden van alles in COC Songfestival-land. Maar niet getreurd, ik sla terug met niet één maar wel twee columns met alle wetenswaardigheden over de kandidaten op zaterdag 3 december 2011. Daar gaan we.

Voordat ik van start ga, eerst even een grappig nieuwtje in de pers. In de Gaykrant die net uit is, staat een aankondiging van ons festival
(waarbij ook wordt geschreven dat er nog kaarten zijn en dat is niet juist, want we zijn volledig uitverkocht) met een foto van ondergetekende erbij op een prachtig zwart paard. Een paar pagina’s eerder in dezelfde Gaykrant staat een uitgebreid interview met mijn kapper. Puur toeval. Kapper Joël zorgt er al jaren voor dat Tessa’s coupe eruit ziet als een raspoedel, zijn man en ook kapper Theo doet het haar van de mannelijke alter ego van Tessa.
In het artikel staat o.a. dat de heren safe sex feesten organiseren en daar zichzelf ook lekker in mee laten voeren. Dat wist ik al (Theo laat me tijdens het knippen regelmatig foto’s zien van zijn acties op velerlei gebied). Ik deel dit met u zodat u weet dat dezelfde vuist waarmee mijn pony is gecoiffeerd op plekken is geweest die nou ja…vul zelf maar in. Zo, nu heb ik jullie onverdeelde aandacht en kan ik verdergaan met de deelnemers 🙂

We beginnen de avond met een knalster, namelijk de winnares van vorig jaar: Lorelei L’Amuse. Zij zal traditiegetrouw het winnende nummer zingen van 2010.
Doet haar naam vermoeden dat ze schepen schipbreuk laat leiden, niets is minder waar, met haar stem en performance wist ze vorig jaar met ‘The Straight Cats’ op overtuigende wijze iedereen in te pakken. En dat doen we bij de opening nog eens dunnetjes over.

Kandidaat nummer 1 is meteen een kanshebber. Voor Nijmegen zal Marc Verburg (tesamen met Suzanne Menheere, Lisete van Amstel en Suzanne Bunning) het lied ‘Nog één keer’ zingen, van de hand van René Stephan. De tekst is van Anja Maas.

Marc en René zijn geen onbekenden voor de terugkerende COC Songfestival bezoeker, Marc won al twee keer de finale, moest hem één keer inleveren maar dat terzijde en René schreef al meerdere nummers de finale in en won meerdere keren (laatste keer met Roy in 2009). Marc wilde zo graag voor Nijmegen de finale winnen, via LinkedIn (een social media-site voor de werkende mens) kon ik iedere gedachtekronkel van spirituele Marc lezen. En hij won, terecht ook. Met zijn stem, zijn duidelijke dictie, inlevingsgevoel en een sterk nummer zal Marc de eer van Nijmegen verdedigen. Go Marc!

Kandidaat nummer 2 is Sean Heij voor COC Midden-Gelderland het blonde veulen (jonge variant van ‘dark horse’, zou zomaar kunnen winnen). De titel van het lied is nog niet bekend, maar we weten al wel dat Sean met zijn 18 lentes (!) jong menig jongenshart sneller zal doen kloppen. Check zijn naam op hyves, facebook, twitter en youtube en je ziet een enthousiaste, knappe verschijning. We zijn allemaal benieuwd wat je gaat zingen, Sean, dus laat nog even weten aan de organisatie hoe of wat en dan zal ik er nog een column aan wijden.

Kandidaat nummer 3 is Judith de Graaf voor COC Leiden met het lied “Free to love”. Wees niet bevreesd, Judith is NIET het zoveelste alter ega van prinses Lesley die al meerdere keren voor Leiden uitkwam. Leiden had als een van de weinige COC’s (Limburg en Nijmegen ook overigens) een échte voorronde en als Judith in een sterk deelnemersveld bij de voorronde de winst wist te pakken, belooft dat veel goeds. Ze schreef zelf de muziek en tekst, daarmee heeft ze nu al een voorsprong bij de jury’s. Kijkend naar de foto van Judith, de schone brunette op gitaar, zie ik de hele equippe al zitten aan het Zeeuwse strand met een ondergaande zon onder het genot van een lekkere oester of mossel en een wit wijntje. Maar ik dwaal af, dus gaan we verder met kandidaat nummer vier.

Kandidaat nummer 4 is Kristof, wie kent hem niet. Nou ik ken hem wel en zijn lied ook. Kennen is een understatement, het lied gaat niet meer uit mijn hoofd.
Hij won al eerder de finale een aantal jaren terug en deed de afgelopen jaren altijd mee en wil nu voor de allerlaatste keer deelnemen om de jonge garde een kans te geven. Dat heb ik vaker gehoord :). Geldt ook voor mij hoor, ik doe dit ook al voor de zesde keer en zou eigenlijk gestopt zijn, ware het niet dat er geen goedkopere troittoirprostituée is te vinden dan mijzelf (korte uitleg: het COC SF zat dit jaar in zwaar weer, was even spannend of het überhaupt door kon gaan, nauwelijks sponsoren om het feest te bekostigen en dan komen ze bij mij, want ik leg er zelfs geld op toe, want mijn hart loopt nu eenmaal warm voor ons festival). Terug naar onze Vlaamse held. Voor Limburg zal hij samen met de heerlijke onvermijdelijke Bert van Gent (tekstverantwoordelijke) en de net zo heerlijke onvermijdelijke Romeo Samuel (multitalent) het nummer ‘Ja, ik wil een Zweedse man’ brengen, op het podium vergezeld door dansers Wouter Huele (die kennen we nog van zijn sexy optreden bij Romeo vorig jaar) en een jongen met de achternaam Dix (het lijkt wel een pornofilm). De clip van het lied, daar heb ik geen woorden voor, ik word er zooooooooo blij van, ga zelf kijken en oordeel zelf. Op youtube (Kristof och Vänner intikken) zie je het pareltje. Heren, nu al dank voor het feestnummer van 2011.

Wordt vervolgd in mijn 2de column, tot straks.
Liefs, Tessa International