Breaking news, deel 9

Deel 9, 28 oktober 2009

Beste lezers en lieve lezeressen,

Schreef ik me zondag nog een lam handje aan twee columns tegelijk en beloofde ik pas na minimaal een week met een nieuwe column te komen…dat is niet gelukt, want:

Niet één maar twee rectificaties:

1. Niet Debby Marijnissen zal COC Haaglanden vertegenwoordigen in de finale op 28 november maar……Kristof (Urbain). Hij kwam al vele malen langs in mijn columns (hoe zou dat toch komen ?!), tóch nog even een update: Debby heeft om persoonlijke redenen moeten afzeggen voor de finale en aan Kristof de eer om de beste vervanger te zijn die COC Haaglanden zich maar kan wensen. Kristof won in 2007 het COC Songfestival in Nijmegen voor Limburg met “Ik hou je vast“, het jaar ervoor werd hij overigens derde in Delft met “Leef Liever“. Dit jaar verzorgde hij bij meerdere nummers de backing vocals samen met Romeo Samuel bij Bert van Gent tijdens de Limburgse voorronde. Wat Bert deed, is bekend (zie de clip, en word vanzelf vrolijk). Het nummer wat tweede werd (met evenveel punten, maar nét één keer de maximale score minder) was “Niemand die mij ziet“. En met dit nummer gaat onze enige echte parttime praline (Kristof woont deels in Antwerpen, deels in Nijmegen) COC Haaglanden vertegenwoordigen in Vlissingen. De finale is een held rijker 🙂

-Dan: Mary and the wet suits. De leadzangeres van deze vierkoppige band, waarvan overigens de helft gay is en de helft niet (u mag vanaf nu raden), is niet Marrie Hoogakker zoals ik in een vorige column schreef maar Josje Walters. Marrie doet nog gewoon mee, maar ere wie ere toekomt dus ook dit is rechtgezet.

Nog een paar wist u datjes:

Wist u dat?

-De afvalrace is begonnen bij Ruby Engelberts (organisatie én lid Tresj) zodat u denkt bij de openingsact: Heeft Pascale een tweelingzusje? Voor de niet-kenners: Pascale is de aantrekkelijke gitariste van Tresj met kort donker haar en Ruby de percussioniste. Niet alleen Ruby verliest de kilo’s waar je bij staat, ook Bert van Gent (COC Limburg) is al meer dan 10 kilo kwijt and it shows. Hij heeft al een prachtig strak jasje gescoord voor de finale! Nu uw presentatrice nog pfff…..

-De afterparty wordt het grootste gayfeest ooit in Zeeland gehouden, op zich al een happening waar je bij MOET zijn. Maar praktisch als ik ben en met “Boer zoekt vrouw” in mijn achterhoofd: Stel, je bent een vrijgezelle homie of heerlijke lesbo in Walcheren of Schouwen-Duiveland, dan is dit dé kans om je nieuwe man of vrouw te leren kennen. Let love rule in Zeeland!

-Na de laatste blog (verslag van de finale) ga ik gewoon door met bloggen. Ik heb er uitermate veel lol in gekregen en zal te zijner tijd aankondingen waar mijn nieuwe blog te vinden zal zijn. De onderwerpen zullen variëren van sex tot politiek en alles wat daartussen zit.

Lieve songfestivalsterretjes, het mag dan koud zijn buiten, maar warm in ons hart………….

tot de volgende column

xxx

Tessa International

Comments are closed.