Van Kiev naar Vlissingen

Deel 8, 11 november 2010

Beste lezers en lieve lezeressen,

Geen blad meer aan de bomen, de wind guurt om het huis en de kinderen uit de buurt vragen om snoep: In Noord-Holland wordt Sint Maarten gevierd. In Vlissingen is nog minder blad aan de bomen, de zeewind guurt nog ruiger en de kandidaten van het COC Songfestival gaan voor de winst: wij vieren over ruim 2 weken de finale van het COC Songfestival. Megaspannend!

Afgelopen weekend hoorde ik de twee nummers van Delft: Zeer verrassend en origineel. Vorig jaar schalde ‘Je veux l’amour de toi’ (inzending COC Limburg door Bert van Gent met het leukste achtergrondkoor ooit) nog over de stranden, sterker nog  ladadadidada schalt nog steeds door de speakers van menig COC, maar dit jaar voorspel ik hetzelfde effect voor de inzending van Outsite, de jongerengroep van DWH Delft. Jurgen zingt de leadzang en in het koor zien we de verrukkelijke Max (de Italiaanse hengst van vorig jaar), de wulpse Roel (hij zat op mijn schoot in de pink room)en de heerlijkheden Joeri, Ardaan en Vincent. De aankleding is exotisch (!). Mensen, dit belooft wat.

In mijn vorige columns heb ik al bericht over het nummer van DWH Delft zelf en daaraan kan ik nog toevoegen dat de act professionele trekjes krijgt inclusief de voor songfestivalvrienden zo bekende modulatie en Zweeds einde. Over COC Friesland kan ik helaas niet meer melden dan de tekst onder ´deelnemers´ op de site www.cocsongfestival.nl. Roddels over Friesland (en alle andere kandidaten) hebben jullie dan nog tegoed in mijn column ná de finale. Van een eerdere deelnemer van Friesland weten wij dat hij in bed belandde bij een jurylid, hoe dat dit jaar verloopt, lezen jullie nog J.

Vorig weekend gebeurde er iets speciaals in COC Middelburg: Na een repetitie van Bert van Gent (pendelend tussen werk in Wallonie en thuisbasis Deventer) en Monique Schadé in Zeeland besloot de inzending van COC Eindhoven spontaan een optreden te geven in het café van COC Middelburg. De reacties waren uitzinnig, tot aan: Ik tip ze voor de winst. Aanstaand weekend zullen de dames van Passe Partout in hetzelfde café hun nummer voorstellen aan het publiek. Van hofschrijfster Pascale Petitiaux weten we dat haar muziek en teksten van het hoogste niveau zijn, het is nog maar twee jaar geleden dat Zeeland won. Komt allen naar Middelburg aanstaande zaterdag!

COC Amsterdam wees prinses Lesley af en we treurden met haar mee, ze moesten dan ook met een kandidate komen die potten breekt. Ik kan jullie melden, deze kandidate breekt de hele servieskast. En niet alleen in Nederland, want het toeval wil dat Merante (prachtige naam, prachtige verschijning) de avond voor de finale nog optreedt in Kiev, Oekraïne. Merante won eerder dit jaar de talentenjacht `My name is..` op RTL4, waar zij een weergaloze Amy Winehouse neerzette. Onderaan deze column op onze hyvespagina kun je zien hoe ze de winst pakte.

COC Songfestival in de pers: Van Kristof is daags na zijn winst voor Arnhem een artikel verschenen in de Gelderlander en van Mirko, Krijger Zuiderwijstichting, een paginagroot artikel in een Duitse krant, waar melding wordt gemaakt van zijn inzending voor de Zwitserse voorronde voor het Eurovisie Songfestival (op dit moment weten we nog niet of hij bij de laatste 10 hoort) maar ook van zijn deelname aan ons COC Songfestival. Duitse kranten, optreden in Oekraíne, een praline uit Belgiè, Zweeds geìnspireerde inzending, Zwitsers songfestival : Lieve mensen, de kandidaten zijn meer international dan mijn achternaam.

We gaan een kwalitatief hoogstaande finale tegemoet en tot die tijd wens ik alle kandidaten heel veel succes met de voorbereidingen.

Sluit ik af met een paar wist u datjes:

1.       Dit weekend ga ik een jurk uitzoeken die niet vloekt met de ravissante jurk van presentatrice Marga Bult. Lieve Monique, die ik ken uit Nijmegen, naait ondertussen aan een tweede outfit.

2.       De kaarten voor de finale zijn volledig uitverkocht, er kan dus echt niemand meer bij.

3.       Het nummer van Mirko heeft een speciale gay versie in de finale

4.       Ik een oogje heb op Pascale van Passe Partout maar geen schijn van kans maak.

5.       De pink room dit jaar in het café van het theater is en niet in de garderobe zoals vorig jaar. Enige garderobe hoor, daar niet van, maar een café zit toch net ff lekkerder.

Lieve mensen, heel misschien poep ik er nog een column uit vlak voor de finale en anders ontmoeten wij elkander op zaterdag 27 november in het Arsenaaltheater.

Liefs

Tessa International

Comments are closed.