Jurken passen

Deel 9, 17 november 2010

Beste lezers en lieve lezeressen,

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn beste maatje Patricia jurken gaan passen bij een kledingverhuurbedrijf in Amsterdam noord. Patries treedt bijna ieder weekend op met één van haar bands en ik ben druk met verliefd zijn dus we zien elkaar niet meer zo vaak als we zouden willen. Maar als het dan zover is, dan zijn we weer luidruchtige tieners en gaan we zingend in de kou op de fiets met het pontje over het IJ om een jurk te scoren. Aangekomen bij Alternatief kostuum, zo heet het bedrijf op een industrieterrein waar je niet dood gevonden wilt worden, bellen we aan en het duurt even maar na een tijdje doet een bakvis open. Bakvisje is duidelijk nieuw in haar vak want op mijn vraag waar de grote jurken hangen komt ze met een maatje 40 aanzetten waarvan ik denk, lieverd het lijfje past niet eens om één been.

Ik vertel dat ik vorig jaar in een apart gangetje met grote maten ben geslaagd (het enorme magazijn bestaat uit allemaal gangen met heeeeeel veel kleding in allerlei stijlen in allerlei maten) en ze weet het niet en legt uit dat ze er nog maar kort werkt. Geeft niks, we vinden onze weg zelf wel. En ja hoor, het gangetje is er nog en er hangt veel moois tussen. Patries vraagt of ik me alleen wil omkleden of dat ze erbij mag zijn. Ze mag erbij zijn. We kennen elkaar al meer dan 20 jaar en ze kent mijn vetrollen, sterker nog ze draagt bij aan het kweken ervan want als we elkaar zien, krijgen we al honger. We eten graag samen. Maar dat terzijde. Gordijntje gaat voor het gangetje en we zoeken verschillende geschikte exemplaren uit. Patricia is niet groot en het is erg leuk om haar te bedelven onder alle jurken die ik uitzoek. Ik trek mijn corset en corrigerende heupslip aan, al snel omgedoopt door Patries als wapenrok en maliënkolder. Het lichaamsvet moet ergens heen, dus hoe strakker ik het corset trek, hoe meer eruit komt aan de onderkant (buik) en de bovenkant (tieten en schouders). Heel veel grappen erover maken helpt, ik maak ze eerder dan Patries dat scheelt altijd. Krijg alweer zin in een vette hamburger om mijn frustatie over dat lijf van mij weg te eten. Maar eerst passen. Jurk één past niet en is toch echt de grootst voorradige maat. Jurk twee had ik vorig jaar nog aan, Jezus ben ik zoveel aangekomen, die past ook niet. Jurk drie dan, lijkt goed te gaan maar Patries zegt dat de v-hals die ontstaat op mijn rug vanwege de rits die echt niet verder dichtgaat niet opgelost kan worden door een bontje. Bij jurk vier zit ik vast en we scheuren nog net niet de mooie stof aan flarden. We worden melig. Patries merkt op dat mijn tieten groter zijn dan die van haar en we vergelijken ze met elkaar, daarna gaan we moonen.

En ondertussen zakt de moed in mijn schoenen. We worden luidruchtig. Bakvisje komt polshoogte nemen en reikt jurken aan die ik misschien ook wel pas. Ik lijk slanker dan ik ben want ze komt met exemplaren die nog krapper zitten dan de vier die ik al gepast heb. Dan heeft ze toch nog een mega-jurk. Ik trek hem aan en godzijdank, hij past. Ik wandel naar de spiegel in de openbare ruimte op mijn sokken en een klein jongetje in een Zorro-outfit schrikt zich lam als ik de spiegel nader. Geen goed teken. Ik kijk en zie Divine in haar slechte jaren. Voor wie niet weet wie Divine is, zie de clip hieronder.

Uiteindelijk slaag ik toch, gelukkig! Ik verklap niet wat, maar Patries zegt dat ik er hip en jonger in uitzie en nog glamoureus ook. Hoe dan ook: het is geen jurk………Foto’s volgen na de finale.

Monique, meisjesnaam van Gent, dus ja de zus van Bert maakt samen met moeder van Gent(74!) een rokje voor me en dat aangevuld met een prachtige jas en een topje heb ik nu twee outfits te pakken: één voor de pink room en één voor de puntentelling met Marga. Nu nog even Marga mailen om te controleren of we niet vloeken.

Over outfits gesproken: De dames van The straight cats (HomoJongerenplatform) hebben al jurkjes gepast en uitgezocht, thema: glitter en glamour. Pink Panter Pack (Outsite Delft) zal weinig dragen en ze kunnen het hebben! Mijn eigen man Pascal (Maik de Boer in introductiefilmpje COC Songfestival)die me assisteert in de pink room heeft bedacht dat hij er indrukwekkend uit wil zien (dat lukt hem te allen tijde) en zal bij de finale volledig in het leer verschijnen. Handjes af, hij is bezet -p

Veel belangrijker dan alle outfits: Afgelopen zaterdag werd hét lied van COC Zeeland in Middelburg voorgesteld: Passe Partout kwam, zag en overwon. Doel was het aanwezige publiek mee te laten dansen en te zingen en dat is meer dan gelukt. Heel Zeeland is enthousiast over de derde grootse bijdrage van Pascale Petitiaux. Merante, Bert en Monique, Kristof en alle anderen: Maak jullie borsten maar nat, de strijd om de winst is begonnen.

Tot zover
Liefs
Tessa International

Comments are closed.