De 3 D’s: Diana, Dick en Alexander van Der Doorn

Column 4: De spanning stijgt, nog maar 2 weekjes

Aan het Eurovisie Songfestival maar natuurlijk ook aan ons Nationaal COC Songfestival doen af en toe dames mee waar het essentiĆ«le onderdeel niet overeenkomt met de rest van het uiterlijk. ik heb het over onder meer Dana International, Conchita en Beau Celesta Louise: powergirls met ballen. Dana won maar kan niet zingen (al ging het destijds in Birmingham in 1998 best oke naar vermogen, een van haar backings echter zat er falikant naast). Niet zo lang geleden zag ik Dana ‘live’ in Amsterdam, dat wil zeggen: er stond een band op en Dana zingzegde er (retevals) wat doorheen. Iets korter geleden (een jaar, bruggetje komt eraan) zag ik een zuster het hoofdpodium van de finale van ons COC Songfestival in ’s Hertogenbosch betreden. Ik hou dan altijd even mijn hart vast, want ‘ze’ zijn niet dik gezaaid: zusters die er geweldig uitzien en waar een fijn geluid uitkomt. Beau Celesta Louise is haar naam en ze blies de zaal omver. Het was een sterk jaar met drie kanshebbers, naar mijn bescheiden mening (maar ja, ik zat niet in de oh zo spraakzame jury) waren er vier kanshebbers. U begrijpt wie ik bedoel. Beau Celesta Louise is terug en hoe! Als Alexander van der Doorn (dus niet zonder ‘der’ en ook geen debutant, zoals ik schreef in mijn vorige column, foei!) zal hij samen met Diana Melker ‘Werkelijkheid’ zingen voor COC Noord-Holland Noord. Leuk weetje: Wil je Beau Celesta Louise ‘live’ zien, ga dan op 20 december a.s. naar ICI Paris in Den Helder, waar ze de verkoop van lekkere geurtjes en maquillage tot grote hoogtes zal stuwen (op 3, 22 en 23 december 2015 ook, maar dan als Alexander).

Voor COC Eindhoven doet de veelzijdige volhouder Dick Boonman mee, ik schreef al eerder over zijn eerdere deelnames. Dit jaar doet hij mee met het lied ‘Vieze, vuile flikker’. Die hakt erin! Lees zelf waar zijn lied over gaat in onderstaand dubbelinterview met Alexander.

-Wil je iets vertellen over je nummer?
Alexander:
Diana en ik kennen elkaar al bijna 20 jaar. De enorm sterke band en vriendschap is al die jaren gebleven en heeft vele verhuizingen doorstaan. Jaren hebben we samen in musicalproducties gespeeld en nu wilden we ons eigen nummer maken. Met hartsvrienden Marco en Patrick die professioneel arrangeur en tekstschrijver zijn, hebben we uren, dagen, weken doorgebracht in de studio tot we tevreden waren. Er is een lied ontstaan met een enorme boodschap. “Kiezen voor jezelf, betekent niet dat je anderen niet liefhebt”. Wees gewoon jezelf, hoe moeilijk dat soms ook is. Het mooie aan het nummer ‘Werkelijkheid’ is dat je ieder zijn eigen handelsmerk in het nummer terug hoort. De pakkende teksten van Patrick, de manier van componeren van Marco en het musical achtige stemgeluid van Diana en Alexander. En dan hebben we het nog niet eens over de dansers Heather en Kevin die er virtueel bij zijn op 12 December.

Dick: Het idee voor het nummer kreeg ik tijdens de gaypride in Amsterdam, ik had met een groepje jongere jongens naar de parade gekeken en daar waren ook foto’s van gemaakt, met name de foto’s waar ik op stond met 1 specifieke jongen, wilde ik liever niet op Facebook, bang voor de reacties van vrienden (zelfs homovienden), waarop hij zei, dan zeg je toch gewoon dat ik je toyboy was, waarop ik zei, nee dat maakt het alleen maar erger.

daarop voortbordurend ben ik er verder op gaan uitwerken. In september had ik een aantal bluesoptredens met de zanger van Toon en de Tontjes (vroeger een begrip in Eindhoven), dit ging erg lekker, waardoor het idee voor een samenwerking ontstond voor het songfestival. Het nummer gaat eigenlijk over de liefde, ondanks de heftige titel, en de angst die daar soms bij komt kijken en het moment dat je de liefde opgeeft en toegeeft aan je angsten en de oordelen van anderen om je heen.

Ik zing het nummer voor iedereen die zich daarin herkent, verder zou ik het een tof geuzenlied vinden om de haters het scheldwapen uit handen nemen, omdat we er zelf over zingen, zoals de afro Amerikaanse hiphoppers dit ook doen

-Wat is je favoriete COC Songfestival moment?
Alexander: Dit kan niets anders zijn dan onze deelname aan het COC Songfestival van 2014. Hier zong ik als mijn alter ego ‘Beau Celesta Louise’ het nummer ‘Alright to be Me’. Diana zong toen achtergrond. We hebben de 5e plaats behaald en waren hier enorm blij mee. Tuurlijk wil je winnen, maar de ervaring van het hele evenement is een winst op zich. Het genieten van de sfeer backstage, het delen van de spanning met de andere deelnemers, het repeteren en natuurlijk het moment van het horen van je naam, de aankondiging van de act, de knuffel die je elkaar even geeft en het samen met je beste maatje te zingen voor een uitzinnige zaal. “We houden er zo van!”
Dick: Mijn favoriete COC songfestivalmoment zijn sowieso alle keren dat ik meedeed, maar Oh de Liefde van Gina is een nummer wat ik nu nog wel eens luister, ijzersterk!

-Wat wil je verder nog kwijt?
Alexander:
We hebben een nummer dat niet echt valt te plaatsen binnen een bepaald genre. Het is een liefdesduet, maar ook een power-ballad, een tikkie musical, veel drama, dans, beelden en prachtig stoere muziek.
We zijn er klaar voor.

Dick: Zonder provocatie, geen emancipatie.

Lieve Diana, Dick en Alexander van Der Doorn: Dank voor jullie bijdrage aan deze column! Veel succes met de laatste voorbereidingen en tot 12 december!

Volgende week een laatste column met hopelijk nog meer ontboezemingen van de deelnemers.

Liefs,

Tessa International

Comments are closed.