Jury (2/3) en presentatie bekend!

Deel 5, 13 oktober 2009
 
Beste lezers en lieve lezeressen,
 
Met nog maar 6 weken te gaan, stijgt de spanning achter de schermen en wordt steeds meer bekend hoe de avond van de finale in Vlissingen vorm zal krijgen. De organisatie doet er alles aan om een fantastische finale voor te bereiden en geloof me: dat lukt ze ook. Qua deelnemers, jury en presentatie zit u in ieder geval goed! Want?
 
Eindelijk mag ik bekend maken wie er in de jury gaan zitten:
 
Op de eerste plaats: Michelle Courtens. In 2001 vertegenwoordigde zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen
met het lied ‘Out on my own’ na een bloestollende nationale finale in Ahoy waarbij zij de winst wegkaapte van de favorieten-vooraf Ebonique. Michelle opende het Eurovisie Songfestival half gehurkt op haar blote voetjes en geflankeerd door twee achtergrondzangeressen.
Na het ESF maakte zij haar opleiding aan het conversatorium af, trouwde, scheidde en ging deel uit maken van de succesvolle formatie
Einsteinbarbie, zie de hyvespagina www.einsteinbarbie.hyves.nl. Daarnaast treedt zij met o.a. Marlayne (ESF 1999) en Humprey Campbell (ESF 1997) op met de Eurostars.
Michelle maakte al een verpletterende indruk bij de Limburgse voorronde nog maar een paar weken geleden en Zeeland is zo wijs geweest
om haar meteen voor de finale te vragen. Wij zijn enorm vereerd dat Michelle erbij is (en niet in het minst uw hostess voor de finale, lees de laatste alinea)!
 
 
Naast Michelle zal in de jury een bijzonder smakelijk heerschap plaatsnemen: Mathijs Vrieze! Mathijs is TV-Kok en heeft in korte tijd al twee kookboeken uitgebracht die als warme maar oh zo gezonde broodjes over de toonbank gaan. Mathijs presenteerde voor RTL4 “Puur Smaak” en “Eten en Daten” en was daarnaast terugkerende gast in “RTL Vandaag“. Mathijs is specialist in lekker én gezond en dat is hem ook aan te zien :). Je kunt dagelijks zijn column lezen in “Metro” maar op 28 november
kunnen wij hem in levende lijve bewonderen als hij zijn ongezouten maar afgewogen oordeel geeft over de deelnemers.
Wij zijn ook enorm vereerd dat Mathijs in de jury zit! Als je meer wilt weten over Mathijs, check zijn website www.mathijsvrieze.nl! Ook voor lekkere recepten 😉
 
Dan is er nog een derde jurylid en misschien zelfs een vierde maar daarover hoort u later meer.
 
Dan de deelnemers:
 
U kon al geruime tijd op deze website lezen dat COC Midden-Gelderland vertegenwoordigd wordt door Mary and the wet suits. De naam alleen al klinkt veelbelovend, maar wie zijn zij? Mary heeft een mooie heldere stem, de band heeft een jazzy repertoire maar zal in Vlissingen een up-tempo song brengen. Check hun 6 (!) nummers op youtube, hier een link van het nummer ‘Crusade‘: http://www.youtube.com/watch?v=eOTuQDb2-cM. Een wetsuit zou de twee dames en twee heren niet misstaan op het podium, maar wie ben ik om me te bemoeien met de kledingkeuze :).
 
In mijn vorige column meldde ik al dat Prinses Lesley (hoera!) weer mee zal doen in Vlissingen. Echter, zij zal haar alter ega (er zijn er meerdere) sturen in de vorm van Mirjam de Truffer en…………………………………….
zij komt niet alleen! Mirjam/de Prinses (in de formatie ‘The Challenge’) treedt al op met een Pink Floyd-tribute programma waarin tegelijkertijd de geschiedenis van Hoogkarspel wordt uitgediept. U merkt al: Onze Prinses is van alle markten thuis. Op 30 oktober a.s. treedt ‘The Challenge’ op in Hoogkarspel. U hoort nog van mij in een latere column met wie Mirjam op 28 november het podium bestijgt.

 En als laatste: de presentatie 🙂

Zou ik tot voor kort de co-host zijn in de finale, ik mag u melden dat ik promotie heb gemaakt en dat betekent dat u weer ruim 3 uur naar een iets té rondborstige (Mathijs: Help!) presentarette in de vorm van ondergetekende mag kijken die de avond aan elkaar praat. Hoe eervol! Mijn liefde voor het festival is groot en ik zal mijn uiterste best doen om van de avond een onvergetelijke finale te maken. Niet alleen! Met een legertje van vrijwilligers, 12 deelnemers, een oogstrelende en vakkundige jury, bijzondere gastoptredens (jaja, info volgt nog!) en U, het publiek gaan we ervoor zorgen dat Vlissingen op 28 november roze kleurt. Zin in? JAAAAAAAAAAAAAAAA!

Tot de volgende column met meer nieuws over de deelnemers en vergeet niet, over ruim een week vindt de Nijmeegse voorronde plaats (met als één van de deelnemers: de winnaar van het COC Songfestival 2007 Kristof!). Ook hiervan zal ik een verslag uitbrengen in een column, want uiteraard ben ik daar van de partij.

Liefs en zoenen xxx

Tessa International

ps Nu nog een jurk pfff

Comments are closed.